Ontwikkeling OVNI 490 in het kielzog van de 370 en 430

Ontworpen door Mortain-Mavrikios en CBA naval architects en gebouwd in Les Sables d’Olonne door de Alubat scheepswerf, blijven de OVNI 370 en 430 in productie, naast het nieuwe model uit het gamma, de OVNI 490.

De Alubat scheepswerf blijft het OVNI-gamma verder ontwikkelen met de lancering van een grote zus: de OVNI 490. Ontworpen door Mortain-Mavrikios en CBA naval architects en gebouwd in Les Sables d’Olonne. De eerste unit is momenteel in aanbouw en zal worden gepresenteerd op Grand Pavois 2025.

Daar is dit jaar de Decksalon OVNI 430 present, met zijn verhoogde kaartentafel en eethoek. Deze versie, gecombineerd met het panoramische dekhuis, nodigt u uit om van binnenuit in alle veiligheid de wacht te houden en te genieten van het zee-landschap.

De verhoogde salon biedt ook veel opbergvolume, vooral onder de instaptrede, onder de stoelen en achter de rugleuningen, als aanvulling op de vele opbergvakken die al aanwezig zijn in deze 100% aluminium oceaanzeiler.

Een ander bijzonder kenmerk van deze OVNI 430 is de aangepaste indeling van het interieur, met een tweede toilet in de voorkajuit.

 Verder wordt  ook de OVNI 370 gepresenteerd met een nieuwe waterdichte dubbele deur. Deze is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf GOIOT uit Nantes en opent tot 90°, met een vergrendelingssysteem dat de deur in geopende stand vastzet. 

Het aluminium frame, de afdichtingen en sluitgrepen zorgen voor volledige waterdichtheid in gesloten toestand. De structuur van gerookt plexiglas zorgt voor privacy en laat toch licht binnen.

De kombuis is ook geëvolueerd, met de optie om een extra koelbox (koelkast of vriezer) te integreren in het werkblad met toegang van bovenaf, als aanvulling op de koelkast die is geïnstalleerd tegenover de gang onder de centrale zitplaats.

Andere opties, zoals een hangende zeilkast of een kachel, zijn geïnstalleerd aan boord van deze OVNI 370 die is uitgerust voor oceaanzeilen.

Of het nu om een solo-cruise gaat, een navigatie met twee of een reis rond de wereld met het gezin, het OVNI-gamma heeft een model voor elk programma.

Ovni 430 deck salon