Azimut Fly 62

Een evolutie in de flybridge wereld…

De serie die Azimut sinds haar oprichting internationaal succes heeft gebracht, komt met een nieuw jacht, de Fly 62. Meer dan een stap voorwaarts, vertegenwoordigt dit nieuwe model een mijlpaal in de evolutie van flybridges, geleid door de ongeëvenaarde Beach Cockpit.

Als we kijken naar de geschiedenis van de motorjachtbouw, is het onmogelijk om aan de moderne flybridge te denken zonder aan Azimut te denken. Vandaag de dag gaat het pad van innovatie van de scheepswerf verder in het kielzog van de belofte aan eigenaren en liefhebbers: om met elk nieuw model gebruik te maken van ruimtes en oplossingen die nog niet bestaan en die verrassen.

De laatste innovatie, gelanceerd op 29 juli in de Avigliana productiefaciliteit, is de Fly 62, niet alleen het nieuwe model van een van Azimut’s meest representatieve Series, maar een mijlpaal in de evolutie van het segment.

Deze boot, die het zuiverste concept van design knowhow vertegenwoordigt, harmoniseert creatieve verbeelding naar de wensen van de eigenaars. Hier is de wens om steeds dichter bij de zee te komen, zelfs, voor de eerste keer, op een flybridge ontworpen voor lange verblijven aan boord. Voor een segment dat traditioneel wordt gekenmerkt door een meer gescheiden toegang tot het water, is het antwoord van Azimut, radicaal in zijn schijnbare eenvoud, om de cockpit opnieuw uit te vinden en naar de achtersteven te draaien, waardoor een progressieve afdaling naar de zee ontstaat.

BEACH COCKPIT

Zo werd de Beach Cockpit geboren. De spiegel opent naar buiten en met een synchrone beweging wordt de bank neergelaten, waardoor alle fysieke barrières verdwijnen en er een grote zonplatform dicht bij het water ontstaat met een verbinding met de zee die uniek is voor een jacht in dit segment.

Aan boord van de Fly 62 kunt u lunchen met uitzicht op zee en kunt u leven ondergedompeld in de natuur via ruimtes ontworpen om verschillende generaties en activiteiten te huisvesten. Sommigen rusten in de schaduw en sommigen zwemmen, anderen drinken een aperitief en de rest zonnebaadt – alles met behoud van het gevoel van het delen van deze momenten.

Het exterieurontwerp is van Alberto Mancini, die de canons van de categorie herdefinieert met inspiratie uit de meest recente trends in de autowereld en de functionele en esthetische revolutie van SUV’s. De volumes van de bovenbouw van de Fly 62 schuiven op in de richting van de boeg, waardoor de cockpit kan worden ontwikkeld met behoud en ontwikkeling van de sportieve stilistische figuur van de Azimut Fly Series, herkenbaar aan lijnen die elkaar achtervolgen en steeds schonere oppervlakken. De nieuwe hardtop, ontworpen door Alberto Mancini, valt op door zijn hypermoderne lijnen, die samengaan met de lineariteit van de horizontale ontwikkeling van de rompramen.

Voor het interieur hernieuwt Azimut de samenwerking met architect Fabio Fantolino voor zijn tweede project met de scheepswerf. Fantolino heeft “open” ruimtes gecreëerd, vrij van visuele obstakels, voor een gevoel van onbeperkte nabijheid tot de zee, en heeft de interieurs geïnterpreteerd met een strak en fris design, bestaande uit een paar essentiële details.

De Fly 62 staat gepland voor een wereldwijd debuut op het Cannes Yachting Festival 2024, gehouden van 10 tot 15 september 2024.