Alles wat je moet weten om de 37ste America’s Cup te volgen

De Louis Vuitton Preliminary Regatta begint op donderdag 22 augustus 2024 in Barcelona met de vijf Challenger-teams en de Defender, Emirates Team New Zealand, in één-op-één matchraces met vier races per dag.

De beste twee boten strijden in een grote finale op zondag 25 augustus. De races beginnen elke dag om 14.00 uur CET. Het is de eerste keer dat alle AC75’s het tegen elkaar opnemen en er zal veel duidelijk worden over de relatieve snelheden en racevaardigheden.

De Louis Vuitton 37e America’s Cup wordt de meest toegankelijke in de 173-jarige geschiedenis van het evenement met meerdere kijkopties:

ONLINE KIJKEN

De officiële website van de Louis Vuitton 37e America’s Cup zal de races live en gratis streamen. Race-uitzendingen zullen ook beschikbaar zijn op het America’s Cup YouTube-kanaal en Facebook-pagina elke wedstrijddag vanaf 14.00 uur CET.

KIJKEN OP TV

De Louis Vuitton 37e America’s Cup wordt in meer dan 200 landen over de hele wereld uitgezonden. Om de beschikbare uitzendingen in uw gebied te controleren, klik HIER.

TER PLAATSE KIJKEN

De gastlocatie voor de Louis Vuitton 37e America’s Cup biedt de meest spectaculaire kijkmogelijkheden met races die plaatsvinden op slechts een paar honderd meter van het prachtige strand van La Barceloneta. Het lange strand strekt zich uit tot aan de Port Olímpic en vormt een perfect natuurlijke amfitheater.

HET RACE DORP

Het officiële America’s Cup Race Village langs de Moll de la Fusta opent om 12.00* uur en sluit om 22.00 uur, behalve op vrijdag en zaterdag, dan is de sluitingstijd 23.00 uur.
Het Race Village is GRATIS TOEGANKELIJK, dus er zijn geen tickets nodig, maar er is wel een capaciteits-controlesysteem aanwezig om overbevolking te voorkomen.

FANZONES

De America’s Cup Fanzones zijn op Plaça del Mar en Bogatell. Ze bieden direct zicht op het racegebied en de actie op het water. Op de gigantische schermen die live gaan wanneer de Race Village show begint, kun je alle actie zien zodra de race begint.
Fanzones zijn GRATIS toegankelijk, dus je hebt geen tickets nodig.
De openingstijden voor tentoonstellingen, activiteiten, eten en entertainment zijn van 12.00 tot 20.00 uur voor Plaça del Mar en van 12.00 tot 22.00 uur* voor de Bogatell Fanzone (behalve op vrijdag en zaterdag, dan is de sluitingstijd 23.00 uur).

PORT OLÍMPIC & KIJKGEBIEDEN

De UniCredit Youth & Puig Women’s America’s Cup-teams bevinden zich in de Port Olímpic en het schema voor de jeugdteams bestaat uit vijf trainingsdagen voorafgaand aan de races die op 17 september beginnen. De finale van de UniCredit America’s Cup voor jongeren wordt op 26 september gehouden. De Puig Women’s America’s Cup begint ook met vijf oefendagen voor de wedstrijden die op 5 oktober beginnen, met de finale op 13 oktober.

De Port Olímpic en de stranden van St Miguel, Barceloneta en Somorrostro zijn goede uitkijkmogelijkheden.

*Openingstijden kunnen verschillen op niet-race dagen.

MET JE EIGEN BOOT

Als je van plan bent om als toeschouwer het water op te gaan, MOET je de pagina Info & regels op het water bezoeken en je boot registreren zodat je op de hoogte blijft van de laatste informatie voor toeschouwers op het water.

REGISTREER JE BOOT