Succesvolle Hiswa te Water afgesloten…

– Lelystad 1 september 2024 – foto’s © Georges Janssens –

Grote tevredenheid onder bezoekers en exposanten van de Hiswa te Water 2024.

De 39e editie vond de hele week onder een vrolijk najaarszonnetje plaats en de hele week viel er geen druppel regen. Bovendien lagen er meer dan 440 fonkelnieuwe boten die uit alle windstreken de weg naar de Bataviahaven hadden gevonden. Uiteindelijk passeerden ruim meer bezoekers de toegangspoortjes dan de 30.000 van vorig jaar en zij genoten van een geweldige beurs. 

Prachtig weer

Hiswa te Water beursdirecteur Arjen Rahusen sprak van een evenement dat de records van alle voorgaande edities verbrak. “We hadden meer bezoekers dan ooit, exposanten uit een record aantal landen en een enorm gezellige, feestelijke sfeer. Dat kan ook bijna niet anders met prachtig weer en zulke mooie boten op zo’n perfecte plek.

Boot van het Jaar

Voorafgaand aan de beurs werden de Boot van het Jaar prijzen uitgereikt. Zeiljacht van het Jaar werd de Xc47 van X-Yachts. Bij de motorboten won de Northman 1050 Trawler electric. De Van Baerdt Docker e65 kreeg de prijs in de categorie Sloepen & Tenders. Een oeuvreprijs was er voor Hans Webbink van Steeler Yachts en de Startup Award was voor Santos Boats.

Lovend

Exposanten waren zonder uitzondering lovend over de organisatie en het verloop van deze beurs. Hans van Veen van Vedette Jachtbouw Had een geweldige beurs. “Op de laatste dag hebben we nog een nieuwe Vedette verkocht en dat is uiteindelijk waar we hier voor liggen. In eerste instantie was ik niet zo blij met de plek aan de boulevard, maar daar kom ik op terug. Het was top, echt waar!”

Vanquish Yachts was dit jaar voor het eerst op de Hiswa te Water. Thijmen Bolle was blij dat het merk -dat groot is in de Verenigde staten-  nu ook bij het thuispubliek naamsbekendheid heeft. Nu we de focus wat meer op Europa leggen, is het belangrijk dat onze custom built boten ook in eigen land worden gewaardeerd. Dat gebeurde hier zeker. Aan aandacht hadden we geen gebrek en het leverde een aantal mooie leads op.”

Nog 5 jaar Bataviahaven Lelystad

Ook Jack Verbeek van Van den Hoven Jachtbouw was enthousiast over de Hiswa te Water 2024. “Ik kan eigenlijk niets negatiefs bedenken. De beurs is heel goed bezocht, we hadden prachtig weer en de organisatie was top. Na de beurs krijgen we het nog druk met het verwerken van de informatie-aanvragen en proefvaarten.”

Evan Peters (15) is gek van boten en bezocht de beurs samen met zijn vader Frank. “We zijn vannacht pas teruggekomen van onze vakantie op Mallorca, maar dit wilde ik voor geen goud missen. Mijn droomboot lag hier niet, dat is een Riva 68 Diable. Maar er lagen hier zoveel andere mooie boten dat één dag eigenlijk te kort is. “

Tijdens de beurs tekende de Hiswa te Water organisatie een overeenkomst om te bekrachtigen dat de beurs ook de komende vijf jaar in de Bataviahaven zal worden gehouden. De 40e editie vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 7 september 2025.

Soortgelijke boot werd besteld door Tom Waes…