Digital Yacht NAVLink Blue koppelt NMEA 2000-netwerken aan Bluetooth-apparaten.

– 10 september 2024 –

NAVLink Blue is een nieuw interfacing product van Digital Yacht, dat Bluetooth apparaten zoals telefoons, tablets en sensoren verbindt met NMEA 2000 netwerken. Hiermee kunnen app-ontwikkelaars voor iOS en Android die Bluetooth ondersteunen, profiteren van gegevens die beschikbaar zijn op de NMEA 2000-backbone van de boot – bijvoorbeeld GPS, AIS, instrument-, motor- of elektrische informatie. De gateway is ook bidirectioneel zodat Bluetooth sensorgegevens terug kunnen worden gecommuniceerd naar het NMEA 2000 systeem. Dit maakt het mogelijk om een interessante reeks sensoren van derden aan te sluiten op bootsystemen.

NAVLink Blue wordt zelf gevoed via het NMEA 2000-netwerk en past dus in een paar seconden. Het is ook eenvoudig te koppelen met het andere Bluetooth-apparaat. Voor ontwikkelaars publiceert Digital Yacht een SDK op hun Github-site die ruwe NMEA 2000-gegevens beschikbaar stelt aan programmeurs voor ontwikkeling door derden.

Veel schippers maken graag gebruik van de bestaande en populaire Digital Yacht NAVLink WiFi gateway die werkt met apps zoals Navionics, AquaMaps, TZ iBoat, etc. en gegevens levert voor AIS, instrument en GPS overlays. Bluetooth biedt echter een nieuwe reeks connectiviteitsopties met laag stroomverbruik voor uw NMEA 2000-netwerk aan boord en de mogelijkheid om interessante sensoren te integreren.

De populaire NMEA Remote app ondersteunt NAVLink Blue al, waardoor een iPad verandert in een volledig functioneel, zeer configureerbaar instrumenten beeldscherm.

NAVLink Blue kost £195 ex BTW en is nu verkrijgbaar.

Meer informatie op www.digitalyacht.co.uk.