Mobicar, Brussel: raakvlakken toerisme te water en te land…

Nautische industrie aanwezig op motorhome en caravan expo Brussel

Van donderdag 26 tot zondag 29 september 2024 vindt in de Heyzelpaleizen te Brussel de beurs MOBICAR plaats. Dat is een Motorhome & Caravan Expo. Onder de standhouders vinden we Nautibel terug. In overleg met Nautiv vertegenwoordigen zij er samen de nautische bedrijven.

Waarom neemt Nautibel / Nautiv deel aan deze beurs? Samen met de organisatoren van Mobicar willen zij een juist en volledig beeld te presenteren van wat watersport betekent in de vrije tijdsbeleving.

Tijdens editie 2024 reikt Mobicar oplossingen aan die het leven aan boord van motorhomes en caravans optimaliseert en reizen comfortabeler maakt. Elke innovatie richt zich op meer autonomie en flexibiliteit, zodat reizigers kunnen vertrekken wanneer ze willen zonder de gebruikelijke beperkingen. Deze manier van reizen biedt de vrijheid om op elk moment spontaan een bestemming te kiezen.

 Raakvlakken toerisme te water en te land

De raakvlakken tussen toerisme te water en op het land bij middel van caravans, mobilhomes en campers zijn veelvuldig. Er is niet alleen de groeiende belangstelling vanwege jachthavens, ook in ons land, zeker deze die volledig uitgerust zijn om campers te verwelkomen en te hosten met hun uitgebreide infrastructuur.

Daarnaast merken we eveneens dat campers en mobilhomes, vaak gebruikt o.m. in de kleinzeilerij of bij water- en jetski ook op zoek zijn naar een flexibel en comfortabel verblijf. Ook de echte trekkers weten de uitrusting van jachthavens te waarderen.

En dan vergeten we zeker niet het gehele accessoire-assortiment dat zowel op de boot als in de mobilhome nuttig en noodzakelijk is.

Zo stellen de beroepsorganisaties van de recreatie en watersportbedrijven alles in het werk om de vrijetijdsbesteding op en om het water op de kaart te zetten.

Met meer dan 300 modellen op een beursoppervlakte van 20.000 m² verzamelt Mobicar 2024 de grootste namen uit de kampeersector. Bezoekers ontdekken er nieuwe modellen en uitrustingen die ontworpen zijn om het gevoel van vrijheid te maximaliseren, van innovatieve voertuigen tot praktische accessoires die elk avontuur aangenamer maken.

Praktische en inspirerende workshops 

Gedurende de beurs geven experts uit de sector verschillende praktische workshops en lezingen. Onder hen de Explorateurs du Monde, influencers die gespecialiseerd zijn in reizen, maar ook specialisten van Pasar en Camp in Brussels, de enige plek in Brussel gewijd aan motorhomes en caravans. De workshops behandelen praktische onderwerpen zoals uitrusting, verkeersveiligheid, reisplanning en outdoor cooking. Deelnemers krijgen advies over hoe ze hun comfort, autonomie en flexibiliteit kunnen verbeteren tijdens hun volgende uitstapje.

Meer inlichten en tickets:  https://www.mobicar.be/