Grand Pavois – La Rochelle (FR)

69.000 bezoekers voor internationale botenshow Le Grand Pavois.

  • 69.000 bezoekers in 6 dagen,
  • Hoogwaardige bezoekers en hernieuwde zakelijke dynamiek op de show,
  • Een regenachtige dinsdag en zondag gedurende 6 dagen verminderde het aantal bezoekers op de show,
  • Een najaarsevenement dat zijn positie als must-attend show voor jachtliefhebbers en professionals bevestigt,
  • Data 2025: Dinsdag 23 september tot en met zondag 28 september,

Een hernieuwd gevoel van optimisme en een beurs die vooruit laat kijken naar het einde van het jaar en 2025.

Met 800 internationale merken uit 33 verschillende landen, 700 tentoongestelde boten (waarvan 300 drijvend) en talrijke Franse, Europese en wereldpremières, bevestigt Le Grand Pavois La Rochelle zijn status als business show, show van nieuwe boten, ontmoetingsplaats van de boottrends van morgen en referentiebeurs voor de Franse en Europese watersport.

Qua bezoekersaantallen telde de internationale afloat show 69.000 bezoekers, maar een regenachtige dinsdag en vooral een regenachtige zondag schrokken bezoekers af die normaal gesproken komen dromen en de vele evenementen bijwonen die in het weekend worden aangeboden.

Wat de kwaliteit van de bezoekers betreft, kunnen we een zeer goede respons melden op de uitnodigingen van exposanten aan hun prospectbestanden, met een toename van bezoekers uit Bretagne, Normandië en Parijs, de komst van starters en een groeiend aantal buitenlandse bezoekers.

Wat betreft exposanten en professionals verwelkomde het Atlantische evenement 35% nieuwe nautische exposanten en 19% nieuwe merken, voornamelijk internationaal, uit Italië, Spanje, Estland, Oostenrijk, Noorwegen, Finland, Nederland, Zuid-Afrika en zelfs Colombia. Een zeer positief teken voor Le Grand Pavois La Rochelle, dat het belang van het evenement bewijst en de bereidheid van buitenlandse merken om zich op de Franse en Europese markt te positioneren.

Hoogtepunten van de show van dit jaar zijn onder andere een vergroting van de oppervlakte gewijd aan boten tentoongesteld op het land, de creatie van een nieuwe ruimte gewijd aan Verhuur & Cruising, het nieuwe concept van de Grand Pavois Beach ruimte open over 4 dagen, de herpositionering van de “Econavigation & Sustainable Innovations with EDF” ruimte bij de ingang van de show, en niet te vergeten Baskenland als eregast 2024.

53e Editie van Grand Pavois La Rochelle. “Het is belangrijk om vandaag de data van 2025 bekend te maken. De Grand Pavois La Rochelle 2024 zal plaatsvinden van dinsdag 23 september tot en met zondag 28 september.

Foto’s © O. Blanchet – JM Rieupeyrout / GPO