Azimut brengt kunst en jachtbouw samen

Luxe jachtbouwer Azimut neemt deel aan het prestigieuze project “Artissima – Made In 2024”. Dit initiatief wil een dialoog creëren tussen de jachtbouw, de kunstwereld en de regio Piemonte. Vier veelbelovende kunstenaars worden ondersteund om hun weg te vinden in het hedendaagse kunst- en galeriecircuit.

Azimut, een toonaangevende naam in de luxe jachtbouw, biedt in het kader van deze samenwerking een jonge kunstenaar de kans op een artistieke residentie binnen het bedrijf. Tijdens deze residentie wordt niet alleen technologische en ambachtelijke kennis gedeeld, maar zullen ook de waarden van het merk de inspiratie vormen voor een nieuw, nog ongepubliceerd kunstwerk. Dit werk zal in 2025 worden gepresenteerd tijdens de volgende editie van “Artissima”, een van de meest vooraanstaande kunstbeurzen in Italië.

Durf te Verbazen…

Azimut is daarnaast de officiële partner van de 2024-editie van “Artissima”, die van 1 tot 3 november plaatsvindt in het OVAL Lingotto Fiere in Turijn. Deze kunstbeurs, die in 1994 werd opgericht, staat bekend om haar focus op experiment en onderzoek, trekt galeries van over de hele wereld aan. De editie van 2024, getiteld “The Era of Daydreaming”, staat in het teken van verbeelding als een kracht die creativiteit activeert en het zoeken naar originele oplossingen stimuleert. Het breken van barrières en het overschrijden van grenzen tussen het bekende en het onvoorspelbare zijn kernwaarden die nauw aansluiten bij de identiteit van Azimut.

Tijdens “Artissima 2024” zal Azimut een speciale installatie verzorgen in het VIP-restaurant van de beurs. Hier zullen verzamelaars worden ondergedompeld in dromerige, natuurlijke landschappen die het decor vormen voor jachten die zowel in stijl als in technologie grenzen verleggen en de toeschouwer weten te verrassen. Deze artistieke samenwerking belichaamt een dagdroom die werkelijkheid wordt, waar de scheepvaart en de kunst elkaar op unieke wijze ontmoeten.

Met deze samenwerking tussen kunst en jachtbouw benadrukt Azimut wederom haar pioniersrol in het creëren van buitengewone ervaringen en het uitdagen van verwachtingen in de luxe jachtindustrie.