Stem nu op de beste zeilfoto van 2024!

De stemrondes voor de Yacht Racing Image Award 2024 zijn geopend! Meer dan 130 jachtfotografen uit 31 landen hebben hun mooiste foto’s ingezonden voor deze jaarlijkse fotowedstrijd, die de dynamiek en schoonheid van het zeilen vastlegt.

Foto: Kampioenschap Skûtsjesilen van de Nederlandse fotograaf Tom Coehoorn, een van de kanshebber op de Yacht Racing Image Award 2024.

De top 20 beelden zullen worden tentoongesteld tijdens METSTRADE in Amsterdam, de grootste maritieme vakbeurs ter wereld, van 19 tot 21 november. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 21 november, tijdens het Yacht Racing Forum, het toonaangevende jaarlijkse congres voor professionals in de zeilsport en jachtwedstrijden.

Internationale jury en drie prestigieuze prijzen

Een internationale jury, bestaande uit zes prominente namen uit de zeilsport en journalistiek, heeft uit alle inzendingen de 80 beste beelden geselecteerd. De juryleden zijn onder meer Carlos Pich (ESP), journalist, Patricia Becker (NED), projectmanager bij METSTRADE, en Shirley Robertson (UK), tweevoudig olympisch kampioen zeilen. Hun stemmen zullen bepalen wie de Yacht Racing Image Award wint, de hoofdprijs van de competitie.

Maar ook jij kunt jouw stem laten horen! Naast de juryprijs zijn er twee andere prijzen te winnen:

  • De “Public Award”, waarvoor de stemmen van het publiek bepalend zijn. Het stemmen is vanaf nu geopend en loopt tot 12 november.
  • De “Delegates Award”, toegekend door bezoekers van METSTRADE op basis van hun favoriete beeld tijdens de tentoonstelling.

Een wereldwijd podium voor zeilfotografie

Voor de deelnemende fotografen is deze competitie een kans om hun werk op het hoogste niveau te tonen. De top 20 foto’s zullen te zien zijn in de speciale tentoonstelling tijdens METSTRADE, waar professionals uit de hele maritieme industrie samenkomen. Het evenement biedt een uniek platform om de kunst van zeilfotografie wereldwijd te vieren en te promoten.

Ben jij benieuwd naar de beste zeilfoto’s van het jaar? Of wil je jouw stem uitbrengen op jouw favoriet?

Bezoek de website van de Yacht Racing Image Award en stem vóór 12 november om mee te beslissen wie de felbegeerde Public Award in de wacht sleept.

Breng hier je stem uit.

Photo : Patrick Condy