Emirates Team New Zealand wint de 37e America’s Cup in Barcelona

Emirates Team New Zealand (ETNZ) heeft de 37e America’s Cup gewonnen door INEOS Britannia te verslaan in een spannende negende race. Hoewel de Kiwis slechts één race verwijderd waren van de overwinning, bleef de focus scherp, aangezien hun tegenstanders bekendstaan om comebacks.

(foto: Ian Roman / America’s Cup)

De weersomstandigheden op de laatste dag begonnen met lichte wind, wat zorgde voor een uitgestelde start. Rond 14.50 uur kon de race eindelijk van start gaan. ETNZ kwam sterk uit de startblokken, ondanks een aanvankelijke strijd met INEOS, die alles gaf om de wedstrijd te verlengen. Gedurende de race wist ETNZ een voorsprong op te bouwen van enkele honderden meters. Bij de laatste boei leidde ETNZ met 12 seconden en ze wisten deze voorsprong verder uit te breiden tijdens het laatste rak.

Met een winnende marge van 37 seconden passeerde ETNZ de finishlijn en verzekerde zich van de overwinning in de prestigieuze America’s Cup. De bemanning vierde deze historische prestatie met enthousiasme in de wateren van Barcelona.